HUSMANSKOST. En hjälpreda för sparsamma husmödrar. (1896)

efter mångårig erfarenhet författad af Adriana Hollberg


1. Brygd - 6
2. Bakning - 19
3. Kakor och munkar - 50
4. Puddingar - 62
5. Slakt och insaltning - 75
6. Kötträtter - 88
7. Champinjon-pulver, soja och såsgeléer - 112
8. Gäss, kalkon, höns och vildt - 116
9. Fiskrätter - 124
10. Soppor, klimp, gröt och beredning af gryn - 141
11. Rot- och grönsaker - 161
12. Äggrätter - 173
13. Såser - 175
14. Krämer - 182
15. Safter och syltning - 187
16. Geléer - 199
17. Sallader, tarfliga - 201
18. Torkning af grönsaker och frukt - 207
19. Ostberedning - 213
20. Åtskilligt - 216
21. Billiga, tarfliga färger, att färga hemma - 229
22. Matnyttiga svampar - 237

Boken finns inskannad på projekt Runeberg
>> runeberg.org/husmans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar